Vyhledat akci
Místo

Druh

Skvělý dárek pro rybáře
Víte, jaký je nejlepší dárek pro rybáře?
Vtipné tričko, mikina - s rybou, kaprem a dalšími rybářskými motivy.
www.vyrobsitricko.cz

Dárek tričko pro rybáře

Expozice Transmisson Karla Zlína v galerii na zámku ve Zlíně

Galerie Václava Chada představí šedesát prací zlínského rodáka žijícího ve Francii, Karla Zlína.


Galerie Václava Chada představí šedesát prací zlínského rodáka žijícího ve Francii, Karla Zlína. Expozice s názvem Transmission zahrnuje malby, sochy i reliéfy a potrvá až do 17. února 2023. Nabídne také dvě komentované prohlídky v doprovodu kurátorky, a to 8. prosince a 12. ledna.

Karel Zlín, vlastním jménem Karel Machálek, je všestranným umělcem, malířem, sochařem a spisovatelem. Rodák ze Zlína od roku 1976 žije ve Francii, kam původně odjel na studijní pobyt. Jeho zatím poslední výstava v Česku se konala v roce 2010. Zlínská „Transmission“ je tedy po dlouhé době příležitostí setkat se se Zlínovými pracemi. Výstava v Galerii Václava Chada sestává z šedesáti děl a úplně poprvé se tak podařilo shromáždit jeho životní dílo.

Karel Zlín vždy obhajoval evropskou kulturu. Jeho obrazy manifestují paměť národů a společenství. Francouzský název Transmission uvozuje výstavu svým významem ke snaze předat dědictví. Přecházel od informelu, přes experimentování s médii, k figurativní a abstraktní poloze malířství. V jeho malbách není polemiky nad stylizací, k malbě se staví nekompromisně. Reflektuje knižní předlohy, biblické náměty a metamorfózy řeckých a římských bájí.

Výstava maleb, soch a reliéfů v Galerii Václava Chada ukazuje široké spektrum autorovy tvorby – obrazový cyklus vznešených Efébů, řadu maleb osudových žen i mytologických personifikací, abstrakcí s artificiálními vzpomínkami na mořské krajiny, hudební píšťaly a okřídlené příběhy minulosti. Sám autor zdůrazňuje: „Maluji, aby ze mě spadla tíže světa.“

Výstava je otevřena v prvním poschodí zlínského zámku od 11. listopadu 2022 do 17. února 2023, vždy od úterý do pátku mezi 13. a 17. hodinou. Komentované prohlídky s kurátorkou výstavy Karolínou Juřicovou proběhnou 8. prosince 2022 a 12. ledna 2023 v 17 hodin. Mimo uvedené termíny je možné si domluvit individuální prohlídky 2-3 dny předem na galerie@zlinskyzamek.cz.

Vstupné je ve výši 70 Kč, pro děti od 6 do 15 let, studenty a seniory je snížené na 50 Kč. Pro školní skupiny činí vstupné 40 Kč, držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma.

Výstava je uspořádána za finanční podpory Státního fondu kultury ČR, Zlínského kraje a Statutárního města Zlína. Další podrobnosti o zlínském zámku i Galerii Václava Chada najdete na www.zlinskyzamek.cz a www.gvch.cz.

Tato akce je v kategoriích:
» Výstavy



Ohodnoť akci:

Akce ještě nebyla ohodnocena.


Místo konání akce: Soudní 1 760 01 Zlín
Začátek akce: 11.11.2022
Konec akce: 17.02.2023
Vstupné: 50 Kč
Počet zobrazení: 514

Akci pořádá

Zlínský zámek
Okres: Zlín
Telefon: +420602560020
E-mail: info@zlinskyzamek.cz
Jiný kontakt: info@zlinskyzamek.cz
WWW: http://zlinskyzamek.cz/

Další akce pořádáné tímto uživatelem

Podělte se s návštěvníky o svůj zážitek na tomto místě











Podělte se jako první!

Přidejte si nás na Facebooku a sdílejte akce!

Spřáteléné weby


Trička s potiskem
Vyrobte si vlastní tričko


Online hry
1000+ online her