Vyhledat akci
Místo

Druh

Skvělý dárek pro rybáře
Víte, jaký je nejlepší dárek pro rybáře?
Vtipné tričko, mikina - s rybou, kaprem a dalšími rybářskými motivy.
www.vyrobsitricko.cz

Dárek tričko pro rybáře

Věda na vlastní kůži

Den otevřených dveří proběhne v Laboratorním centru Fakulty technologické v pátek 22. ledna 2016, od 9 do 15 hodin.


V pátek 22. ledna se na Fakultě technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně už podruhé otevřou dveře všem, kteří mají zájem o studium, ale i o přírodní a technické vědy. Co přinese lednový Den otevřených dveří na Fakultě technologické?

Hlavním úkolem Dne otevřených dveří je poskytnout co nejvíce informací o možnostech studia a ukázat návštěvníkům, jak se žije za zdmi Fakulty technologické. Jako zdroj informací budou připraveni studenti jednotlivých oborů, kterých se lze zeptat, co vlastně ve škole dělají, jak je studium náročné nebo třeba jací jsou pedagogové. Nebudou chybět ani informace od studijního oddělení a od pedagogů. Bude možné se ptát na cokoliv, od studovaných předmětů, přes stipendia, přijímacího řízení až po možnosti ubytování. Probíhat budou i informační přednášky a prohlídky výukových prostor a laboratoří.

Fakulta technologická si ale pro letošek připravila i něco navíc - „Vědu na vlastní kůži.“ O co jde? V podstatě se jedná o velký experiment, jehož cílem je popsat typického návštěvníka Dne otevřených dveří. Každý zájemce projde jednoduchou registrací, během které mu bude vygenerován individuální QR kód. Jako „neznámý vzorek opatřený kódem“ bude návštěvník moci absolvovat 10 experimentů, díky nimž se o sobě dozví mnohé zajímavosti.

„Zjistíme například kolik bakterií má na kůži, jak pevné má vlasy, kolik CO2 vydechuje nebo jak je silný či jaký má postřeh. Zajímavé bude i sestavení průměrného obličeje z fotografií návštěvníků. Zjištěné vlastnosti jednotlivých návštěvníků pak statisticky vyhodnotíme a sestavíme „typického návštěvníka Dne otevřených dveří“, tedy v podstatě typického zájemce o přírodní a technické vědy. A abychom mu nemuseli říkat „typický návštěvník“, nazvali jsme si ho LABORATVOR. Celkové vyhodnocení všech experimentů pak zveřejníme prostřednictvím portálu http://laboratvor.cz/,“ vysvětluje Iva Hauerlandová, koordinátorka akce.

Vědu na vlastní kůži si bylo možné vyzkoušet už v prosinci, na prvním Dnu otevřených dveří. „Pro návštěvníky byly pokusy velice zajímavé, největší úspěch mělo měření síly a velký zájem vzbudilo i testování vlasů. Část výsledků jsme vyhodnotili, takže o Laboratvorovi už něco víme. Na facebooku fakulty se lidé mohou například podívat na průměrný obličej návštěvníka. Těšíme se ale na další data, která nám umožní s výsledky více pracovat. Budeme proto rádi, když v pátek přijde co největší počet lidí. Určitě nebudou zklamáni, “ dodávají organizátoři.

Den otevřených dveří proběhne v Laboratorním centru Fakulty technologické v pátek 22. ledna 2016, od 9 do 15 hodin. 

Tato akce je v kategoriích:
» Výlety
» Společenské akce



Ohodnoť akci:

Průměrné hodnocení: 3.9
Celkem hodnotících: 225



Místo konání akce: Vavrečkova 275, Zlín 760 01
Začátek akce: 22.01.2016
Konec akce: 22.01.2016
Vstupné: Zdarma
Počet zobrazení: 3775

Akci pořádá

Iva Hauerlandová
Okres: Zlín
Telefon: 733 674 509
E-mail: hauerlandova@ft.utb.cz
Jiný kontakt: nezadáno
WWW: laboratvor.cz/

Podělte se s návštěvníky o svůj zážitek na tomto místě











Podělte se jako první!

Přidejte si nás na Facebooku a sdílejte akce!

Spřáteléné weby


Trička s potiskem
Vyrobte si vlastní tričko


Online hry
1000+ online her