Vyhledat akci
Místo

Druh

Skvělý dárek pro rybáře
Víte, jaký je nejlepší dárek pro rybáře?
Vtipné tričko, mikina - s rybou, kaprem a dalšími rybářskými motivy.
www.vyrobsitricko.cz

Dárek tričko pro rybáře

Zažij Safari v Avionu

Zažij Safari v Avionu


V brněnském Avion Shopping Parku je momentálně k vidění unikátní expozice obřích soch zvířat. Výstavou s názvem “Zažij Safari!” vyvrcholil více než měsíční ekologický projekt, do něhož se zapojily děti ze základních škol v Brně. Který exponát z použitého kartonu se nejvíce povedl, mohou návštěvníci posoudit a podpořit svým hlasem v obchodním centru až do 8. listopadu.

 

V prostorách obchodního centra mohou nyní děti a jejich rodiče spatřit opici, nosorožce, krokodýla a další pětici exotických zvířat vyrobených výhradně z použitých kartonových obalů a speciálních spojovacích dílků. “Při stavbě bylo využito na 300 kg kartonových obalů od nábytku z IKEA a přes 12 000 prvků Makedo, lepidlo žádné,” uvádí Petr Navrátil, ředitel Avion Shopping Park Brno, který je organizátorem projektu.

 

“Polovina vystavených děl je právě výsledkem snažení dětí z brněnských základních škol, které je vytvořily na základě své fantazie a pod odborným dozorem profi stavitele. Ten je také autorem druhé části expozice,”dodává Petr Navrátil. Součástí stavebních týmů byla osmdesátka lidí, kteří strávili na stavbě přes tisíc hodin svého času. Vystavená zvířata jsou v průměru 3 metry dlouhá a 2 m široká, s výškou kolem 2 metrů. Výjimkou jsou pětimetrový slon nebo had, který po natažení měří skoro metrů patnáct.

 

Cílem projektu, je kromě snahy poukázat na druhotné využítí odpadu, i podpořit tvůrčího a týmového ducha dětí. Motivací pro všechny je výhra v podobě poukázek do Avion Shopping Parku Brno a obchodního domu IKEA v celkové výši 60 000 Kč. “Rozhodovat o pořadí jednotlivých stavebních týmů budou sami návštěvníci, kteří mohou až do 8. listopadu udělovat přímo v obchodním centru hlasy jednotlivým sochám a ještě navíc vyhrát poukázky na nákupy,” upozorňuje ředitel centra. Zda zvítězí ZŠ Tuháčkova, ZŠ Bednářova, ZŠ Měšťanská a ZŠ Jana Broskvy bude jasné v polovině listopadu. S výsledky se stavební týmy seznámí během akce spojené s rozvědcením vánočního stromu, která se uskuteční 15. listopadu v pasáži obchodního centra.

 

Zjistit, jak stavba jednotlivých zvířat probíhala a vyzkoušet si svoji zručnost, budou mít možnost během akce i samotní návštěvníci Avionu při víkendových workshopech, které se otevřou v době konání akce každou sobotu od 11 do 17 hodin. Výstava Zažij Safari! trvá v obchodním centru 17. října od do 8. listopadu.

 

O EXPOZICI “ ZAŽIJ SAFARI!”:

* Vystaveno je 8 obřích zvířat (4 od dětí ze ZŠ a 4 od profi stavitele)

* Na stavebních pracích se průběžně podílelo 80 stavitelů

* Výroba zvířat zabrala všem zúčastněným přes 1 000 hodin

* Spotřebovalo se na 300 kg použitého kartonu a přes 12 000 spojovacích dílků Makedo

* Největším exponátem je slon, který měří téměř 5 m na výšku

* Nejdelším je had, který má po úplném roztažení měl skoro 15 metrů

* Předlohou medvěda se stal hokejový maskot brněnské Komety.

* Želva se stala tématem měsíce pro celou školu a objevovala se ve všech

Tato akce je v kategoriích:
» Výlety
» Výtvarné umění



Ohodnoť akci:

Průměrné hodnocení: 4.1
Celkem hodnotících: 267



Místo konání akce: Avion Shopping Park Brno   Skandinávská 2
Začátek akce: 17.10.2015
Konec akce: 08.11.2015
Vstupné: Zdarma
Počet zobrazení: 3509

Akci pořádá

Avion Shopping Park Brno  
Okres: Brno
Telefon: nezadáno
E-mail: avion.brno@ikea.com
Jiný kontakt: nezadáno
WWW: www.brno.avion.cz

Podělte se s návštěvníky o svůj zážitek na tomto místě











Podělte se jako první!

Přidejte si nás na Facebooku a sdílejte akce!

Spřáteléné weby


Trička s potiskem
Vyrobte si vlastní tričko


Online hry
1000+ online her