Vyhledat akci
Místo

Druh

Skvělý dárek pro rybáře
Víte, jaký je nejlepší dárek pro rybáře?
Vtipné tričko, mikina - s rybou, kaprem a dalšími rybářskými motivy.
www.vyrobsitricko.cz

Dárek tričko pro rybáře

Štola Johannes, zimní domov netopýrů na Božím Daru

Johannes patří mezi významná místa podzimního rojení a zimování netopýrů. Zaznamenáno zde dosud bylo devět druhů těchto pozoruhodných živočichů.


Řada podzemních prostor v  Krušnohoří dnes slouží jako významná zimoviště letounů a nejinak je tomu i ve štolách dolu Johannes. Dosud zde byl v podzimním a zimním období zjištěn výskyt 9 druhů. Nejčastěji se jedná o netopýra velkého a Brandtova, zimují tu také netopýři vousatí, řasnatí, severní, vodní či ušatí. Od roku 2009 tu odborníci z  CHKO Slavkovský les netopýry monitorují každoročně. Pravidelně probíhá i výzkum spojený s odchytem zvířat do sítí během podzimního rojení (tzv. swarmingu) – ke štolám se již koncem léta slétají netopýři ze širokého okolí, setkávají se zde samci se samicemi a dochází tu k páření. V tomto období byly na této lokalitě zaznamenány i další druhy – například netopýr pestrý či jeden z nejvzácnějších, respektive nejméně prozkoumaných druhů v ČR, netopýr velkouchý. Díky bádání místních chiropterologů bylo také zjištěno, že sem přilétají jedinci z míst vzdálených mnoho desítek kilometrů (až 150 km). A to nejen z Čech, ale i ze sousedního Saska.

Ač je důl v době přítomnosti netopýrů pro návštěvníky uzavřen, se životem a ochranou těchto pozoruhodných létajících savců se zde lidé mohou blíže seznámit při výkladu průvodců či s pomocí zábavných pracovních listů Netopýři v podzemí.

Tato akce je v kategoriích:
» Památky
» Pěší turistika
» Výlety



Ohodnoť akci:

Akce ještě nebyla ohodnocena.


Místo konání akce: Boží Dar - Zlatý Kopec
Stálá akce
Vstupné: Zdarma
Počet zobrazení: 805

Akci pořádá


Okres: nezadáno
Telefon: nezadáno
E-mail: nezadáno
Jiný kontakt: nezadáno
WWW: nezadáno

Další akce pořádáné tímto uživatelem

Podělte se s návštěvníky o svůj zážitek na tomto místě











Podělte se jako první!

Přidejte si nás na Facebooku a sdílejte akce!

Spřáteléné weby


Trička s potiskem
Vyrobte si vlastní tričko


Online hry
1000+ online her